Coaster consulting blaast 5 kaarsjes uit

Geschreven door Wim op 02/08/2021 in Over Coaster consulting

5 jaar geleden ontstond het idee om Coaster consulting op te starten. Op een warme zomeravond, met een cocktail in de hand, in een pop-upbar in het Gentse. Ongepland, want eigenlijk gingen we die avond gewoon wat bijpraten. Er was wel een aanleiding. Niet lang daarvoor hadden we samen een denkdag begeleid die ons enorm was meegevallen. Toen we daarover begonnen, merkten we bij elkaar de energie die het ons had gegeven en de goesting om hier meer mee te doen.

Kort nadien, kwamen we opnieuw samen. De goesting was nog even groot als die avond. Meer nog, we hadden allebei al heel wat concrete ideeën. Een combinatie van onze talenten en goesting. Later zou dat alles toegespitst worden op het begeleiden van veranderingsprocessen. Vanaf dat moment was ons eigen proces van start gegaan. Een heerlijke tijd van discussiëren, finetunen, input en feedback verzamelen. We kozen er bewust voor om pas een concept te lanceren wanneer we beiden tevreden waren. We wilden onze tijd nemen om dit uit te werken en op punt te zetten. Ons ondernemingsplan kreeg stilaan vorm. Kevin zijn talent als mooimaker kwam al snel naar boven waardoor een eerste versie van de website, het logo en zelfs merchandise op tafel lagen. Een brainstorm of twee later, hadden we een naam waar we beiden enthousiast van werden: Coaster consulting.

Een Coaster is een onderzetter, iets tussen het glas en de tafel, iets wat ondersteuning biedt.

Een aantal maanden later organiseerden we een feedbackdag voor vrienden, kennissen en consultants. Stress. Wat we tot dan toe hadden bekokstoofd, ging voor de eerste keer getoond worden. Tot een stuk in de nacht de voorstelling en de werkvormen op punt zetten. Met kleine oogjes alles uitleggen en feedback verzamelen. Ongelooflijk boeiend en een enorme boost voor ons zelfvertrouwen. De feedback was overweldigend, de betrokkenheid om ons vooruit te helpen enorm. Met die duw in de rug, waren we overtuigd. We hadden iets. We konden iets. En er was behoefte aan.

Zoals dat vaak gaat, kwam die eerste opdracht binnen nog voor dat we de opstart van onze onderneming goed en wel hadden afgerond. We gingen van start met een denkdag over missie en visie samen met een diverse groep lokale besturen.

5 jaar later is er heel wat veranderd. Aan onze website, ons aanbod, de huisstijl maar niet aan ons enthousiasme en onze waarden. Nog steeds met volle overtuiging staan we klaar om onze slogan waar te maken: #samenuitdagingenaanpakken.

Kunnen we je helpen bij jouw verhaal, contacteer ons en we denken graag mee.

En omdat het onze verjaardag is, geven we ook 5 gratis coachingsgesprekken weg.  Dat, aan de eersten die “5 jaar Coaster” mailen naar wim@coasterconsulting.be.