FAQ

Geschreven door Wim in Varia

Een aantal veel gestelde vragen vind je hier terug.

 

 

 

Over onze formules

Hoe verlopen de stappen wanneer we met jullie in zee willen gaan?

Elke opdracht start met een uitgebreid intakegesprek. Daar stellen we onszelf voor en willen we vooral luisteren wie jullie zijn, wat het DNA van de organisatie is en waar we kunnen helpen. Indien jullie en wij overtuigd zijn van de match, stellen we een offerte op. Als jullie akkoord zijn, analyseren we verder de huidige en gewenste situatie. We stellen een stappenplan voor en gaan samen aan de slag. Elke opdracht sluiten we af met een evaluatie en advies voor de toekomst.

Wat als we jullie meer of minder willen inschakelen, kan dat?

Jazeker. Op basis van de noden maken we een offerte en stappenplan op. Doorheen een proces stemmen we verder af over de verdere stappen. We sturen bij naargelang de noden om tot resultaten te komen. In heel wat processen doen we een tussentijdse evaluatie waar ook onze rol kan bijgestuurd worden.

Werken jullie met standaardtrajecten?

Nee. We willen zoveel mogelijk op maat werken en aan de slag gaan met het DNA van de organisatie. Elke organisatie en elk team is verschillend dus vinden we het belangrijk om onze begeleidingen daaraan aan te passen.

Welke werkvormen of methodieken gebruiken jullie?

Onze rugzak zit vol met werkvormen. We geloven er niet in dat één werkvorm voor alles en iedereen past. Wij vinden het net uitdagend om op maat te gaan bepalen welke werkvorm voor jullie en voor de opdracht kan werken.

Lees meer in onze blogpost over werkvormen.

Kunnen we jullie ook inschakelen voor de implementatie van de verandering?

Jazeker. Implementatie is een belangrijke fase in elk veranderingsproces. Soms is het strategisch interessant dat de leidinggevende dit vast neemt, soms kunnen wij als externen daar een rol in spelen. We horen graag hoe jullie dit zien.

Kunnen we jullie ook inschakelen als we zelf het proces willen begeleiden?

Jazeker. In elke organisatie spelen er vele veranderingen. Soms is het interessant om die zelf in handen te nemen, soms is het interessant om iemand extern in te schakelen. We versterken graag ook procesbegeleiders in hun rol. We zijn een klankbord, geven feedback op het procesplan of coachen achter de schermen ifv het proces, de medewerkers en/of het resultaat.

 

Over onze prijzen

Welke prijzen hanteren jullie?

We hanteren geen standaardprijzen. Deze zijn steeds op maat van de vraag en wordt bepaald door de omvang van de begeleiding. We maken een onderscheid tussen dagdelen begeleiding ter plaatse/online en uren voor feedback op of het uitwerken van documentatie. Je kan alles gedetailleerd terugvinden in de vrijblijvende offerte.

Elke opdracht omvat sowieso een gratis intake- en evaluatiegesprek.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, we zijn verplicht om BTW aan te rekenen. Op de factuur vinden jullie telkens het bedrag met en zonder BTW.

Wordt elk uur aangerekend?

Nee, zo zitten we niet in elkaar. Een extra telefoontje, mailtje of vraag beantwoorden met plezier zonder achteraf een factuur te sturen.

Kunnen wij als kleine of startende vereniging ook op jullie beroep doen?

Jazeker. Wij komen uit het verenigingsleven en hebben onze onderneming opgericht zodat ook verenigingen, lokale besturen en kmo’s beroep kunnen doen op onze expertise en externe blik. Ook voor hen is verandering een continu proces en vaak één waar gedragenheid heel belangrijk is.

Kunnen we zicht krijgen op de gepresteerde uren?

Jazeker. In processen waar we doorheen het proces willen bijsturen, zorgen we voor een online-overzicht zodat jullie op elk moment dit kunnen opvolgen. Op een tussentijdse evaluatie nemen we dit erbij en bekijken we of jullie ons meer of minder willen inschakelen.

Werken jullie met bestelbonnen?

Jazeker. Geef dit gerust aan en dan volgen we dit samen op.

Over onze opdrachten

Waar en wanneer doen jullie opdrachten?

Ons kantoor is gevestigd in Gent maar wij doen opdrachten in heel Vlaanderen en Brussel. We werken, indien gewenst, ook online.

We zoeken samen naar een geschikt moment in de agenda. Dit kan ook 's avonds of in het weekend.

Geven jullie ook trainingen of kunnen we jullie ook inschakelen als spreker?

Dat kan. Ook hier willen op maat werken en stemmen we graag verder af over de vraag.

 

Over praktische aspecten

Waar kan ik inschrijven voor de 3 maandelijkse update met blogposts en activiteiten?

Dit kan via deze link.

Waar kan ik jullie algemene voorwaarden nalezen?

Dit kan via deze link.

 

Zit je zelf met een vraag, aarzel niet om ons te contacteren.