Veel gestelde vragen

Geschreven door Wim op 28/04/2021 in Over Coaster consulting

Ontdek hier een aantal veel gestelde vragen en antwoorden.

 

 

 

Over onze opdrachten

Hoe verlopen de stappen wanneer we met jullie in zee willen gaan?

Elke opdracht start met een uitgebreid intakegesprek. Daar stellen we onszelf voor en willen we vooral luisteren wie jullie zijn, wat het DNA van de organisatie is en waar we kunnen helpen. Indien jullie en wij overtuigd zijn van de match, stellen we een offerte op. Als jullie akkoord gaan, analyseren we verder de huidige en gewenste situatie. We stellen een stappenplan voor en gaan samen aan de slag. Elke opdracht sluiten we af met een evaluatie en advies voor de toekomst.

Wat als we jullie meer of minder willen inschakelen, kan dat?

Jazeker. Op basis van de noden maken we een offerte en stappenplan op. Doorheen een proces stemmen we verder af over de verdere stappen. We sturen bij naargelang de noden om tot resultaten te komen. In heel wat processen doen we een tussentijdse evaluatie waar ook onze rol kan bijgestuurd worden.

Werken jullie met standaardtrajecten?

Nee. We willen zoveel mogelijk op maat en op jullie tempo werken. We gaan aan de slag met het DNA van jullie organisatie. Elke organisatie en elk team is verschillend dus vinden we het belangrijk én leuk om onze begeleidingen daaraan aan te passen.

Welke werkvormen gebruiken jullie?

Onze rugzak zit vol met werkvormen en modellen. We geloven er niet in dat één werkvorm voor alles en iedereen past. Wij vinden het net uitdagend om op maat te gaan bepalen welke werkvorm voor jullie en voor de opdracht kan werken. Ook online.

Lees meer in onze blogpost over werkvormen.

Kunnen we jullie ook inschakelen voor de implementatie van de verandering?

Jazeker. Implementatie is een belangrijke fase in elk veranderingsproces. Soms is het strategisch interessant dat de leidinggevende dit vast neemt, soms kunnen wij met onze externe blik daar een rol in spelen. We horen graag hoe jullie dit zien, we geven advies wat voor jullie proces nuttig kan zijn.

Kunnen we jullie ook inschakelen als we zelf het proces willen begeleiden?

Jazeker. In elke organisatie spelen er vele veranderingen. Soms is het interessant om die zelf in handen te nemen, soms is het interessant om iemand extern in te schakelen. We versterken graag ook procesbegeleiders in hun rol. We vormen een klankbord, geven feedback op het procesplan of coachen achter de schermen ifv het proces, de medewerkers en/of het resultaat.

Waar en wanneer doen jullie opdrachten?

Ons kantoor is gevestigd in Gent maar wij doen opdrachten in heel Vlaanderen en Brussel.

We zoeken samen naar een geschikt moment in de agenda. Dit kan ook 's avonds of in het weekend.

Online en/of ter plaatse?

Kan allebei. We stellen jullie en onszelf telkens de vraag hoe we het doel van de opdracht of bijeenkomst het best kunnen realiseren. 

Geven jullie ook trainingen of kunnen we jullie ook inschakelen als spreker?

Dat kan. Ook hier willen op maat werken en stemmen we graag verder af over de vraag.

Hebben jullie tijd voor ons?

Elke vraag wordt bekeken of wij de geschikte organisatie zijn om jullie te ondersteunen en of er ruimte is om dit ook op een kwalitatieve manier te doen. We werken niet met wachtrijen, geen robot-stem die opneemt en je wordt niet drie maal doorverbonden. We nemen sowieso contact op om de vraag te verduidelijken en zijn er eerlijk over als we niet voldoende tijd hebben. Kunnen we niet ingaan op uw vraag dan verwijzen we door naar onze partners en bezorgen we jullie waar mogelijk wat inspiratie.

Over onze prijzen

Welke prijzen hanteren jullie?

We hanteren geen standaardprijzen. Deze zijn steeds op maat van de vraag en wordt bepaald door de omvang van de begeleiding. We maken een onderscheid tussen dagdelen begeleiding ter plaatse/online en uren voor documentatie. Je kan alles gedetailleerd terugvinden in de vrijblijvende offerte.

Elke opdracht omvat sowieso een gratis intake- en evaluatiegesprek.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, we zijn verplicht om BTW aan te rekenen. Op de factuur vinden jullie telkens het bedrag met en zonder BTW.

Wordt elk uur aangerekend?

Nee, zo zitten we niet in elkaar. Een extra telefoontje, mailtje of vraag beantwoorden met plezier zonder achteraf een factuur te sturen. Dagdelen of uren uit de offerte die niet zijn ingezet, worden achteraf ook niet gefactureerd.

Kunnen wij als kleine of startende organisatie ook op jullie beroep doen?

Jazeker. Wij komen uit het verenigingsleven en hebben onze onderneming opgericht zodat ook verenigingen, lokale besturen en kmo’s beroep kunnen doen op onze expertise en externe blik. Ook voor jullie is verandering een continu proces en vaak één waar gedragenheid heel belangrijk is.

Kunnen we zicht krijgen op de gepresteerde uren?

Jazeker. In processen waar we doorheen het proces willen bijsturen, zorgen we voor een online-overzicht zodat jullie op elk moment dit kunnen opvolgen. Op een tussentijdse evaluatie overlopen we dit en sturen we bij.

Werken jullie met bestelbonnen?

Jazeker. Geef dit gerust aan en dan volgen we dit samen op.

Werken jullie met commissies?

Neen. Wanneer wij geen ruimte of de nodige expertise in huis hebben om jullie op een kwalitatieve manier te begeleiden, helpen we jullie graag verder en verwijzen door naar betrouwbare partners. We rekenen daarvoor geen commissie aan. 

Wat als we de offerte niet binnen de twee weken goedgekeurd krijgen?

Uitzonderingen zijn mogelijk. Geef gerust een seintje en we bekijken samen wat haalbaar is.

Waar kan ik jullie algemene voorwaarden nalezen?

Dit kan via deze link.

Inspiratie gezocht

Waar kan ik inschrijven voor de 3 maandelijkse overzicht van de blogposts?

Dit kan via deze link.

 

Zit je zelf met een vraag, aarzel niet om ons te contacteren.